Close

Maja Plazibat

Maja Plazibat

Rođena sam u Splitu 1981. Završila sam studij Predškolskog odgoja na Visokoj učiteljskoj školi u Splitu 2002 g. Likovnost je na moj profesionalni put došla neplanski, slučajno, stjecajem okolnosti i surađujući s određenim ljudima u određenom trenutku. Taj trenutak odredio je i intezivirao područje rasta i razvoja u profesionalnom smislu. Likovnost mi je oduvijek bila interesantno područje te sam se njim intenzivno počela bavit 2014.g kad sam prvi put išla u ljetnu školu Crtanja i slikanja koju je organizirao Studio Tanay u Starigradu na Hvaru.

Redovitim edukacijama se stručno usavršavam i dodatno educiram te uključujem u edukaciju Stručno razvojnog centra za poticanje cjelovitog razvoja djeteta kroz područje likovnosti (2019/2020.).

2009. započela sam rad u D.V “RADOST”, a od 2015. vodim integrirani likovni program u 6 satnom boravku dječjeg vrtića “POPAJ”podružnici D.V. “RADOST”. Kroz 11 godina rada završila sam brojne edukacije:

  • Podržavanje stilova učenja-početni(Korak po korak)
  • Stilovi učenja-napredni (Korak po korak)
  • Dječji crtež kao pokazatelj dječjeg razvoja( N.Dukić)
  • Koraci prema kvalitetnijoj praksi(Korak po korak)
  • Uvodni seminar za primjenu razvojno- primjerene,na dijete usvojene metodologije Korak po korak
  • Inkluzija djece s poteškoćama u razvoju(Korak po korak)

Između ostalih istaknula bih Međunarodni stručno znanstveni skup “SRETNA DJECA” – Kreativnost u likovnom, dramskom i plesnom izrazu djeteta u Zagrebu(2016.), Međunarodni stručni skup “SRETNA DJECA” – Različiti poticaji i varijacije u dječjem stvaralaštvu putem umjetnosti u Zagrebu (2017.), Međunarodni stručni skup SRETNA DJECA-Umjetnost, igra, mašta, spoznaja, vježba i terapija u Zagrebu (2018.). U nastavku svoje karijere ću nastojati širiti svoje okvire, pratiti trendove, usvajati nova znanja i primjenjivati ih u praksi. Završen tečaj osnove Art terapije u radu s djecom i odraslima u svibnju 2020.

“Iako putujemo svijetom da nađemo ljepotu,moramo je nositi sa sobom Ili je nećemo naći” -Emerson